تاسيسات تاسيسات .

تاسيسات

آشنايي با انواع پمپ آب و كفكش و لجن كش

أنواع پمپ
أنواع پمپ آب و كفكش و لجن كش يكي از تجهيزات  مهم در صنعت و زيرساخت‌هاي شهري و روستايي است. اين سيستم‌ها براي انتقال آب از منابع مختلف به مكان‌هاي مورد نيازمانند ساختمان ها، مزارع، موتورخانه ها،  كارخانه‌ها  استفاده مي‌شوند. در ادامه اين مقاله از ترموتبريد  به برخي از كاربردهاي اصلي  پمپ آب و ابرساني اشاره مي‌كنيم. پمپ آب براي افزايش فشار آب در ساختمان هاي بلند مرتبه و برج ها و مناطقي كه فشار آب پايين است كاربرد دارد. در كارخانه هايي كه نياز به مصرف اب پرفشار دارند نيز پمپ ابرساني كاربرد دارد. افزايش هد و دبي اب با پمپ امكان پذير ميشود. تفاوت مدل ها و برند هاي مختلف پمپ آب در اندازه، حجم آب، دور موتور، نوع جنس و پروانه، محل نصب، كاربرد و عملكرد ان ها است.

پمپ آب پنتاكس
كاربردهاي أنواع پمپ آب و ابرساني
پمپ يك وسيله كاربردي است كه به واسطه يك عمل مكانيكي طراحي‌شده، قادر است سيالات را از بخشي به بخش ديگر جابه‌جا كند. كاربرد پمپ، به نوع آن برمي‌گردد. بشر از ابتداي تاريخ خود، از پمپ‌ها براي مقاصد مختلف استفاده كرده است و ساده‌ترين مورد در انواع پمپ، تلمبه‌هاي دستي‌اي هستند كه خيلي پيش‌تر از ابداع تكنولوژي‌هاي پيشرفته‌تر در زندگي انسان وجود داشتند. رفته‌رفته انواع پمپ‌ها بيشتر شدند و كاربرد پمپ به بسترهاي بزرگ‌تر و مهم‌تري مثل صنايع رسيد.پمپ‌هاي بوستر (Booster Pumps) در سيستم‌هاي ابرساني (Water Booster Systems) به منظور افزايش فشار و توان توزيع آب به كار مي‌روند. اين نوع پمپ‌ها براي تأمين آب با فشار مورد نياز به مناطق با نياز به توان بيشتر مورد استفاده قرار مي‌گيرند. از جمله كاربردهاي رايج پمپ‌هاي ابرساني مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

۱. معرفي پمپ شناور
كاربرد پمپ شناور طيف گسترده‌اي دارد. اين پمپ يك پمپ گريز از مركز يا سانتريفيوژ است، كه با نام‌هاي پمپ شناور چاه عميق يا پمپ آبياري هم ممكن است آن را ديده باشيد. پمپ‌هاي شناور مثل دو پمپ ديگر، به صورت سه فاز يا تك فاز ارائه مي‌شوند.

به طور كلي، پمپ شناور از انواع پمپ آب مبتني بر مكش است كه هم به صورت يكپارچه، و هم به صورت دو تكه عرضه مي‌شود. موتور اين پمپ در پايين آن تعبيه مي‌شود و سازه پمپ بسته به نوع آن، به شكل كامل يا نيمه در آب قرار مي‌گيرد. شكل كاربرد پمپ، بستگي به بستر استفاده آن دارد.

انواع پمپ‌هاي شناور شامل موارد زير است:

·        پمپ شناور چاه عميق (ساختار دو لايه دارند) و به صورت خلاصه‌شده، پمپ شناور صدا زده مي‌شوند.

·        پمپ شناور تخليه و فاضلاب كه به صورت عمومي به عنوان پمپ لجن كش شناخته شده‌اند.

·        پمپ شناور تخليه كه عموما به شكل كامل در زير آب قرار مي‌گيرند و در بازار با نام پمپ كفكش آن را پيدا مي‌كنيد.

به طور كلي، پمپ شناور نه‌تنها يكي از انواع پمپ است، بلكه خود داراي زيرشاخه‌هاي ديگري است كه در بالا ديديد.

كاربرد پمپ شناور
كاربرد پمپ شناور به شكل مخصوص شامل موارد زير است:

·        استفاده در آتش‌نشاني، اطفاء حريق و تامين اضطراري آب

·        استفاده در تصفيه‌خانه‌ها براي پاكيزه‌سازي آب و تخليه آب تميز از چاه نيمه‌عميق و عميق

·        استفاده‌هاي ساختماني و مسكوني به منظور آب‌رساني

·        استفاده‌هاي صنعتي و گسترده، صنايع معدن، آب‌شيرين‌كن‌هاي صنعتي و نيمه‌صنعتي

·        استفاده در كشاورزي و باغداري و گلخانه‌ها براي تقويت فشار آب و زهكشي زمين

·        استفاده در آب‌نماها و حوض‌ها

حالا كه معرفي پمپ شناور را خوانده‌ايد، به تشريح كاربرد پمپ‌هاي ديگر از نوع شناور مي‌پردازيم.

۲. پمپ كفكش
براي فهم كاربرد پمپ كفكش ابتدا بايد بدانيد كه اين پمپ، يك پمپ سانتريفيوژي (گريز از مركز) است و با يك الكتروموتور، به حركت درمي‌آيد. پمپ كفكش با به حركت درآمدن خود، انرژي جنبشي مايع مدنظر را بالا مي‌برد و نهايتا، اين مايع به خاطر اين تغيير مكانيكي، به بيرون انتقال داده مي‌شود.

معمولا در معرفي پمپ‌هاي كفكش مي‌خوانيد كه اين پمپ‌ها به صورت سه فاز و تك فاز توليد مي‌شوند؛ اما اين به چه معناست؟ به اين معنا كه پمپ كفكش مي‌تواند به لحاظ منبع تغذيه متفاوت شود و به صورت سه فاز يا تك فاز كار كند. تفاوت مهم پمپ كفكش سه فاز با تك فاز در اين است كه در پمپ سه فاز، بارهاي بالاتري جا مي‌گيرد.

كاربرد پمپ كفكش
براي كامل شدن معرفي پمپ كفكش، بايد كاربرد پمپ را نيز بدانيم. اين پمپ براي موارد زير استفاده مي‌شود:

·        تخليه لجن‌آب، پساب باران و سيالات آغشته به هوا و گاز

·        پمپاژ آب گل‌آلود و صاف و همچنين پمپاژ فاضلاب‌هاي فعال

·        انتقال سيالات در صنايع غذايي يا پمپاژ لجن در مزارع ماهي‌گيري

·        لجن‌كشي فاضلاب‌هاي الياف‌ بلنددار، لجن‌كشي چاه و استخر

·        آبياري باغ و كشاورزي

+پمپ كفكش چيست؟خريد پمپ كفكش

۳. پمپ لجن كش
پمپ لجن كش نيز، نوعي پمپ گريز از مركز يا سانتريفيوژي است كه نوع طراحي آن، كاربرد پمپ لجن كش را به صورت كامل تحت تاثير قرار داده است. درواقع، پمپ لجن كش براي جابه‌جايي سيالاتي طراحي شده است كه در خود ذرات جامد دارند. اين ذرات جامد معمولا همان لجن (يا نوعي دوغاب سخت) است كه چگالي بالايي هم دارد.

پمپ‌هاي لجن كش موتور و پروانه قدرتمندي دارند و به شكلي طراحي شده‌اند كه مواد جامد بزرگ، خورنده يا چسبناك نمي‌تواند باعث انسداد پمپ شود.

كاربرد پمپ لجن كش
استفاده از پمپ لجن كش در صنايع و فعاليت‌هاي زيادي رايج است؛ اين صنايع و فعاليت‌ها شامل موارد زير هستند:

·        فرآوري فولاد و صنايع معدن

·        كارخانه توليدي چوب و كاغذ

·        توليد برق

·        تخليه فاضلاب و زائدات صنعتي/غذايي

·        صنايع توليدي

·        كشاورزي


كاربرد پمپ لجن كش بسته به صنعت و همچنين سه فاز يا تك فاز بودن آن نيز هست. درواقع، لجن كش‌ها هم به لحاظ منبع تغذيه در دو شكل تك فاز و سه فاز در بازار وجود دارند. در خريد لجن كش بايد به اين نكته در معرفي پمپ توجه زيادي كنيد؛ مدل تك فاز عموما قدرت كمتري نسبت به سه فاز دارد و بيشتر براي موارد غيرصنعتي، خانگي/ساختماني و چاه زمين كشاورزي استفاده مي‌شود. مدل سه فاز براي تاسيسات صنعتي-تجاري بزرگ با نياز به پمپاژ قوي‌تر، مناسب‌تر است.

+معرفي پمپ لجنكش|خريد پمپ لجن كش و گل كش با ارزانترين قيمت

 
انتخاب انواع پمپ اب متناسب با متراژ و كاربرد
به منظور انتخاب پمپ آب مناسب براي سيستم ابرساني خود، بايد نيازهاي فشار، دبي، و كارايي مورد نظر را مشخص كنيد و مشخصات فني پمپ را با توجه به اين نيازها انتخاب كنيد. همچنين، مهم است كه از پمپ‌هاي معتبر و با كيفيت استفاده كنيد تا عمر مفيد و عملكرد بهينه را داشته باشيد.

انتخاب پمپ مناسب براي ساختمان بايد با دقت انجام شود و بايد با متراژ و نيازهاي خاص ساختمان تطابق داشته باشد. در ادامه، نكات مهمي كه در انتخاب پمپ براي ساختمان بايد رعايت شوند را مطرح خواهيم كرد:

تعيين نياز به آب:
مشخص كنيد كه براي چه مصارفي به پمپ نياز داريد. آيا پمپ براي تأمين آب شرب، آبياري، سيستم‌هاي گرمايشي و تهويه مطبوع، يا مصارف صنعتي استفاده مي‌شود؟

محاسبه متراژ ساختمان:
اندازه‌گيري متراژ كل ساختمان و تعداد طبقات و واحدها اطلاعات مهمي براي تعيين نياز به پمپ‌هاي آب است.

تعيين ظرفيت پمپ:
بر اساس نياز به آب و متراژ ساختمان، ظرفيت (توان) پمپ مورد نياز تعيين مي‌شود. اين مقدار معمولاً به واحد ليتر بر ثانيه (L/s) يا گالن بر دقيقه (GPM) اندازه‌گيري مي‌شود.

نوع پمپ:
بسته به نيازهاي خاص ساختمان، مي‌توانيد از انواع مختلف پمپ‌ها استفاده كنيد. مثلاً براي تأمين آب شرب از پمپ‌هاي آب شيرين، براي آبياري از پمپ‌هاي آبياري، و براي سيستم‌هاي گرمايشي و تهويه مطبوع از پمپ‌هاي گرمايشي استفاده مي‌شود.

توان موتور پمپ:
توان موتور پمپ بايد به طور كافي بالا باشد تا بتواند مقدار آب مورد نياز را تأمين كند. همچنين  درنظر گرفتن انرژي مصرفي و كارايي موتور پمپ نيز مهم است.

فشار و ارتفاع:
ارتفاع تأثير زيادي بر فشار آب دارد. پمپ بايد متناسب با ارتفاع انتخاب شود  كه  توانايي ايجاد فشار مورد نياز را داشته باشد تا آب به ارتفاع مورد نظر برسد.

تعمير و نگهداري:
نياز به تعمير و نگهداري منظم پمپ‌ها را در نظر بگيريد و پمپ  با كيفيت و گارانتي و خدمات پس از فروش تهيه كنيد.

بودجه:
تعيين بودجه مالي مورد نياز براي خريد، نصب، و تعمير و نگهداري پمپ‌ها بسيار مهم است.با توجه به بودجه ميتوانيد از بين برند ها و ظرفيت هاي مختلف بهترين گزينه را انتخاب كنيد.

با رعايت اين مراحل و معيارها، شما مي‌توانيد پمپ‌هاي آب مناسبي را انتخاب كنيد كه به نيازهاي ساختمان شما پاسخ دهد و عملكرد بهينه را ارائه دهد. همچنين، مشاوره از متخصصان ترموتبريد مي‌تواند به شما در انتخاب مناسب كمك كند.

انواع پمپ اب
 أنواع پمپ هاي اب با توجه به مصارف گسترده و براي استفاده صنايع مختلف توليد ميشوند. به طور كلي پمپ هاي فلنچي، پمپ هاي بشقابي، پمپ هاي كفكش، پمپ هاي شناور، پمپ هاي جتي و پمپ هاي ارتفاع بالا معروف ترين هستند. در ادامه به توضيح مختصري درباره انواع پمپ و خريد پمپ ابرساني پرداخته ايم.

پمپ آبرساني فلنچي:
پمپ فلنچدار مناسب براي دبي بالا،  براي استفاده در دما و فشارهاي مختلف،  براي استفاده در سيستم‌هاي تصفيه آب، انتقال آب از سطوح زير زمين و ايجاد فشار در مجراها، انتقال مايعات در صنعت مانند: مخزن آب ديگ بخار، سيستم تغليظ، سيستم‌هاي تهويه و خنك كننده، انتقال اسيد و قلياهاي سبك است. فلنج يك سطح دايره اي سوراخ دار است كه براي اتصال محكم خط لوله و اتصالات كاربرد دارد.

پمپ آبرساني بشقابي:
به دليل وجود يك صفحه گرد مشابه بشقاب اينگونه نامگذاري شده اند. با سيستم گريز از مركز فعاليت ميكنند وبراي انتقال مايعات سبك يا با ويسكوزيته پايين كاربرد دارند.

پمپ كف كش:
پمپ هاي كف كش از نوع سانتريفيوژ مستغرق هستند. كف كش ها براي انتقال اب به همراه ذرات ريز معلق مانند كمي شن و ماسه مناسب هستند. از كف كش ها در پمپاژ آب صاف، فواره و آبنما، چاه آب، تخليه پساب هاي فاضلاب، تخليه پساب هاي باران استفاده ميكنند.

پمپ آب جتي:
به دليل ايجاد فشار بالا در انتقال اب يكي از بهترين انتخاب ها در ساختمان هاي مرتفع است.

پمپ آب شناور:
پمپ شناور چند طبقه با موتور محركه الكتريكي است كه شامل يك پمپ عمودي گريز از مركز براي انتقال آب يا سيال از چاه‌هاي عميق استفاده مي‌ گردد. اين پمپ شناور را بر اساس طبقه انتخاب ميكنند و بر اين اساس نصب مي شود و مي تواند يك يا چند طبقه باشد.

 

قيمت و خريد أنواع پمپ از ترموتبريد
ترموتبريد همواره تلاش نموده تا با كيفيت ترين محصولات را با ارزان ترين قيمت در دسترس شما عزيزان قرار دهد. در وبسايت ترموتبريد ميتوانيد مشخصات فني مربوط به پمپ  آب ابارا، پمپ آب ازاد البرز، پمپ آب پنتاكس، پمپ آب ديزل ساز، پمپ آب ليو ، پمپ آب لورا، پمپ آب پمپ ايران، پمپ آب گراندفوس را مشاهده كنيد. براي استعلام قيمت و كسب اطلاعات بيشتر درباره انواع پمپ آب و آبرساني با كارشناسان واحد فروش ترموتبريد تماس بگيريد. ترموتبريد با اراعه قيمت رقابتي و ارزان تر از همه جا و شرايط فروش اقساطي توانسته به يكي از فروشگاه هاي اينترنتي معتبر در زمينه تاسيسات ساختماني و تجهيزات مكانيكي تبديل شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۵۳:۲۵ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)

چيلر چيست و چگونه كار ميكند؟آشنايي با انواع چيلر و ميني چيلر

چيلر چيست؟
چيلر ( Chiller) يك دستگاه يا سيستم بسيار كارآمد براي محيط‌ها و مكان‌هايي است كه نياز به خنك شدن دارند و براي خنك كردن يا ترميم حرارت در يك محيط مورد استفاده قرار مي‌گيرد. كاربرد چيلر چيست؟ اين دستگاه‌ها به طور عمده در سيستم‌هاي تهويه مطبوع، سيستم‌هاي تبريد صنعتي، پردازشگاه‌ها، و ديگر اعمال صنعتي به كار مي‌روند.

چيلرها به كمك يك سيكل كاري مشخص كه شامل فشرده‌سازي، تبخير، گازدهي و تركيب حرارتي است، حرارت را از يك محيط (مانند هوا يا آب) جمع‌آوري مي‌كنند و آن را توسط يك مبدل حرارتي به يك محيط ديگر منتقل مي‌كنند. در فرآيند اين سيكل، يك نوع گاز يا مايع به عنوان ماده خنك‌كننده استفاده مي‌شود.

 اين دستگاه‌ها به صورت معمول در سيستم‌هاي تهويه مطبوع ساختمان‌ها به كار مي‌روند. همچنين، در بسياري از صنايع، از جمله صنايع غذايي، دارويي، شيميايي و الكترونيك، از چيلرها براي مديريت حرارت استفاده مي‌شود.


نحوه كاركرد چيلر چيست؟
اگر بخواهيم نحوه عملكرد چيلر را شرح دهيم ميتوان آن را به صورت موارد زير نوشت:

۱. جذب حرارت (تبخير):
در مرحله اول چيلر ابتدا هوا يا سيالي كه حاوي حرارت است را از محيط جذب مي‌كند كه اين مسئله ممكن است در سيستم‌هاي تهويه مطبوع ناشي از هوا يا آب استخراج شده باشد.

۲. فشرده‌سازي گاز:
   بعد از جذب حرارت، يك گاز يا مايع خنك‌كننده توسط چيلر وارد فشرده‌ساز (كمپرسور) مي‌شود. در اينجا، فشرده مي‌شود و به شدت گرم مي‌شود.

۳. تخليه حرارت (گازدهي):
   سپس، گاز يا مايع فشرده شده و گرم به يك مبدل حرارتي انتقال پيدا مي‌كند (كندانسور) تا حرارت آن به محيط خارجي (هوا يا آب) منتقل شود. در اين مرحله، حرارت از چيلر به محيط اطراف منتقل مي‌شود و اين باعث مي‌شود تا گاز يا مايع خنك‌كننده سردتر مي‌شود.

۴. تبديل به حالت مايع (تركيب حرارتي):
   در اين مرحله، گاز يا مايع خنك‌كننده به حالت مايع تبديل مي‌شود و حاصل از اين فرايند به مجدداً مبدل حرارتي انتقال داده مي‌شود تا براي جذب حرارت بعدي آماده شود.

۵. تجديد حرارت (ترميم حرارت):
   حالا در نهايت، مايع خنك‌كننده به محيطي كه نياز به خنك شدن دارد (مثلاً داخل يك سيستم تهويه مطبوع) انتقال داده مي‌شود تا حرارت مورد نياز را از آن محيط جذب كند. در اين مرحله مايع، حرارت جذب كرده و سردتر ميشود.

اين چرخه تكرار مي‌شود و به صورت مداوم حرارت را از يك مكان به مكان ديگر منتقل مي‌كند و محيطي كه نياز به خنكي دارد، خنك شود. اين فرايند به عنوان يك سيكل تبديل حرارتي به نام “سيكل تبديل حرارتي چيلر” شناخته مي‌شود.

معرفي انواع چيلر :
اين دستگاه‌هاي سرما ساز انواع مختلفي دارند كه نام چند نمونه از آن ها را براي شما آورده ايم:

 مدل تراكمي
مدل پيستوني
مدل هوا خنك در تهويه مطبوع
مدل تراكمي آب خنك
مدل تراكمي هوا خنك
مدل اسكرال
اسكرو
توربوكر
سانتريفيوژ
دائم كار
مدولار صنعتي
اسكرو صنعتي
مزيت استفاده از چيلرها چيست؟
طبق تحقيقات انجام شده در سال ۲۰۲۳ در ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers)  كه يك سازمان تحقيقاتي آمريكايي درباره HVAC است، چيلر ها بهترين سيستم خنك كننده براي مناطق گرم و خشك و در معرض خشكسالي هستند. اين سيستم سرما ساز در مقايسه با ديگر دستگاه هايي كه براي تهويه هوا استفاده مي‌شوند، نكات مثبت زيادي دارد:

توليد گازهاي گلخانه اي را كاهش مي‌دهد
دستگاهي است كه مي‌شود آن را در مقياس صنعتي تا ساختمان مسكوني كوچك استفاده كرد (قابليت نصب در هر جايي مانند پشت بام، تراس يا حياط را دارد.)
قبل از خروج هوا از چيلر، هوا توسط فيلر هاي داخل دستگاه تا حد زيادي تصفيه مي‌شود.
 قابليت تنظيم دما جداگانه در هر اتاق از مزيت هاي مهم اين دستگاه ها است.
مصرف آب و انرژي كمتر نسبت به كولرهاي گازي.
از ايمني بالايي برخوردارند.
عملكرد آن ها بسيار كم صدا و لرزش كمي دارند.

نكات مهم هنگام خريد چيلر چيست؟
تصميم به خريد اين دستگاه‌هاي سرمايشي به عوامل مختلفي ارتباط دارد كه بايد مورد بررسي دقيق‌تر قرار گيرد. در نظر گرفتن موارد زير مي‌تواند به شما كمك كند تا تصميم به خريد چيلر مناسب براي نيازهاي خود بگيريد:

۱. نوع كاربري:
بررسي كنيد كه اين دستگاه را براي كاربردهاي صنعتي، تجاري يا خانگي نياز داريد.

مشخص كنيد كه آيا هدف از خريد آن‌ براي سيستم تهويه مطبوع، سرمايش فضا، يا يك فرآيند صنعتي است. ترموتبريد با اراعه مشاوره رايگان پيش از خريد چيلر ترموتبريد، كار را براي شما آسان تر كرده است.

۲. آب و هواي منطقه:
در هنگام خريد بايد بدانيد كه هر دستگاه در يك شرايط آب و هوايي خاص بهترين عملكرد را ارائه ميدهد و بايد با توجه به شرايط آب و هوايي و همچنين ميزان رطوبت هواي منطقه خود مدل دستگاه را انتخاب كنيد.

۳. ظرفيت حرارتي:
نيازهاي خنك‌كنندگي محيط خود را ارزيابي كنيد و ظرفيت حرارتي مورد نياز را مشخص كنيد و مطمئن شويد كه دستگاه انتخابي قادر به پوشش نيازهاي گرمايي و سرمايي محيط شما است.

۴. كارايي انرژي:
به كارايي انرژي آن توجه داشته باشيد. چيلرهاي با كارايي انرژي بالا مي‌توانند به صرفه‌تر باشند و در تحقيقات خريد خود اين نكته را در نظر بگيريد.

۵. فناوري:
با توجه به پيشرفت‌هاي تكنولوژي، نگاهي به فناوري‌هاي جديد چيلرها بيندازيد و مطمئن شويد كه از آخرين تكنولوژي‌ها و ويژگي‌ها استفاده شده است.

۷. تعمير و نگهداري:
هزينه تعمير و نگهداري چيلر نيز مهم است. چيلرهايي كه به راحتي قابل تعمير هستند و نياز به نگهداري كمي دارند، ممكن است در طولاني‌مدت هزينه‌هاي كمتري داشته باشند.

جمع بندي كلي درباره چيلر و ميني چيلر :
در كل اينطور مي‌توان گفت كه تهيه چيلر در اولين گام پرهزينه است اما در گام‌هاي بعدي مانند هزينه‌هاي ثانوي و مصرفي مانند مصرف انرژي بسيار عملكرد بهتري نسبت به سيستم هاي سرمايشي ديگر دارد و در طولاني مدت به صرفه است.

انواع چيلر و ميني چيلرها مزايا و معايب خود را دارند و شما با توجه به نياز و بودجه خود بايد اقدام به انتخاب مدل‌هاي مختلف كنيد. براي نمونه در محيط‌هايي كه نياز است سر و صدا به حداقل برسد مانند مراكز درماني و بيمارستان ها، بهتر است از چيلرهاي مدل آب خنك استفاده شود چون صداي بسيار كمي دارند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۵۲:۴۷ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)

تاسيسات ضروري موتورخانه

حداقل تاسيسات ضروري براي ايجاد موتورخانه (شوفاژخانه)
تجهيزات و تاسيسات حداقلي براي ساخت موتورخانه با توجه به منطقه و كاربري موتورخانه ميتواند كمي متفاوت باشد. در ابتداي شروع ساخت مجموعه‌هاي ساختماني براوردهاي كلي از مبلغ پروژه انجام ميگيرد تا درصد سوددهي محاسبه گردد، از اين رو محاسبه حداقل مبلغ مورد نياز براي تاسيس موتورخانه بسيار حياتي است. موتورخانه قلب گرماي هر مكان است و در صورت ساخت غيراصولي يا استفاده از محصولات بي كيفيت در ساخت آن امكان پيش امدن حادثه‌هاي غير مترقبه وجود دارد. براي ساخت موتورخانه در ابتدا به يك فضاي عايق بندي شده از نظر صدا و دما، اما داراي گردش هوا نيازمنديد. تجهيزاتي مانند شيرهاي آتشنشاني و اطفا حريق، برق و گاز يا گازوييل، شير آب و بستر يا فوندانسيون مناسب كف موتورخانه از موارد ضروري و اوليه تاسيس موتورخانه است. در اين مطلب به بررسي تاسيسات ضروري موتورخانه؛ ديگ چدني يا ديگ فولادي، مشعل، منبع آب و پمپ‌هاي آب ميپردازيم.

دستگاه‌هاي نظارتي بر ايمني موتورخانه
يكي از نهادهاي ناظر بر ايمني و كيفيت موتورخانه‌هاي سرتاسر ايران سازمان استاندارد ملي است. طبق مصوبه اولين شوراي استاندارد ايران در سال ۱۴۰۲، با توجه به الزامي بودن رعايت حد مجاز انتشار آلاينده ها در موتورخانه ها( بر اساس ماده ۱۷ قانون هواي پاك)، تمامي ساختمان‌هاي دولتي، موظف به ثبت موتورخانه خود در سامانه‌ بازرسي سازمان ملي استاندارد و دريافت تاييديه استاندارد شدند. بازرس‌هاي موتورخانه علاوه بر داشتن صلاحيت ملزم به پياده سازي استاندارد ملي ايران آي اي سي ۱۷۰۲۰ سال ۱۳۹۲ نيز هستند. شخص ناظر بر موتورخانه بايد حداقل يكي از شرايط زير را داشته باشد:

داراي ۳ سال سابقه كار مرتبط و مدرك دوره آموزشي تكنسين‌هاي موتورخانه
داراي مدرك كارشناسي مهندسي در يكي از رشته هاي مكانيك‌، برق، هوافضا، مواد، تاسيسات و حداقل ۶ ماه سابقه كار بازرسي موتورخانه
معرفي تاسيسات ضروري موتورخانه
در موتورخانه فرايند احتراق سوخت و گرم شدن آب اتفاق ميافتد. اين فرايند بايد تحت شرايط ايمني انجام شود تا منجر به حوادث و مخاطرات نگردد. با بكارگيري تاسيسات ضروري موتورخانه مطابق اصول ميتوان يك محيط ايمن براي احتراق سوخت و گرم شدن آب فراهم كرد. به طور كلي براي ساخت يك موتورخانه بيسيك به مشعل، منبع آب، ديگ چدني يا ديگ آبگرم و پمپ آب نياز داريد. در ادامه به طور مختصر به شرح هر يك ميپردازيم:

مشعل موتورخانه:
مشعل (Burner) وظيفه تامين شعله از سوخت در شرايط ايمن را ايفا ميكند. مشعل‌ها با توان ۵۰۰۰۰ كيلوكالري تا ۷۰۰۰۰۰۰كيلوكالري و به صورت گازسوز، دوگانه سوز و گازوييل سوز توليد ميشوند.  رله مشعل هنگام كاهش سوخت يا كاهش فشار اكسيژن شعله را خاموش ميكند و اينگونه از اتلاف سوخت جلوگيري ميشود. در واقع هر چه ميزان گردش هوا و كنترل نسبت سوخت به هوا بيشتر باشد، ظرفيت گرمايشي توليد شده در مشعل نيز افزايش ميابد. در مشعل هاي يك مرحله اي كه داراي كمترين ظرفيت گرمايشي نيز هستند سوخت با فشار به سمت شعله پمپاژ ميشود. اما در مشعل‌هاي دو مرحله اي سوخت اضافي از طريق يك نازل مجددا به فرايند احتراق باز ميگردد و نسبت سوخت به هوا كنترل ميشود.

خريد مشعل سه گانه سوز گرم ايران با ارزان ترين قيمت در ترموتبريد
ديگ چدني يا ديگ آبگرم فولادي
ديگ (Boiler) براي ايجاد سطح انتقال دما بين شعله مشعل و آب بكار گرفته ميشود. جنس بدنه ديگ‌هاي چدني از چدن آتشخوار و جنس بدنه ديگ‌هاي فولادي از الياژ فولاد است كه مقاومت بالايي در برابر رطوبت و اتش دارند. ديگ هاي چدني از آببندي و كنار هم قرار گرفتن پره هاي چدني ساخته شده اند. در داخل پره هاي چدني آب جريان دارد و شعله مشعل در حفره مياني پره هاي آب را گرم ميكند. ديگ‌هاي فولادي يا ديگ هاي آبگرم به صورت يكپارچه و با ورق فولادي مقاوم ساخته ميشوند. هات واتر بويلرها در دو نوع واترتيوب و فايرتيوب ساخته ميشوند. در طراحي ديگ‌هاي فايرتيوب و واترتيوب محل آتش و آب مخالف است؛يعني در داخل لوله‌هاي ديگ فايرتيوب گازهاي حاصل از احتراق جريان دارد و در داخل لوله‌هاي ديگ واترتيوب آب جريان دارد. بهتر است بجاي خريد يك ديگ تامين كننده صددرصد ظرفيت، از دو ديگ تامين كننده ۷۵ درصد ظرفيت مورد نياز استفاده كنيد. با استفاده از چند ديگ به جاي يك ديگ با ظرفيت بالا در صورت بروز مشكل ديگ سالم وارد عمل ميشود.

ديگ آبگرم فولادي ۹۲۰۰۰ كيلوكالري بر ساعت ترموتبريد
پمپ آب
پمپ هاي آب (Water Pump) با تبديل انرژي الكتريكي (برق)به نيروي مكانيكي و جنبشي، يكي از تاسيسات ضروري موتورخانه محسوب ميشوند. نحوه عملكرد پمپ ها با يكديگر تا حدودي متفاوت است اما به طور كلي ميتوان گفت پمپ با دريافت انرژي الكتريكي از الكتروپمپ و تبديل ان به انرژي مكانيكي توسط پره ها يا پروانه، انرژي را به سيال منتقل ميكند. از نظر نحوه عملكرد پمپ ها به دو دسته جا به جايي مثبت و گريز از مركز تقسيم ميشوند. در وبسايت ترموتبريد انواع پمپ‌هاي ليو، لورا، گراندفوس، آزادالبرز، گراندفوس، ابارا و ديزل ساز با ارزانترين قيمت موجود است.

پمپ آب پنتاكس
منبع آب موتورخانه
از منبع دوجداره جهت تامين آب براي گرمايش ساختمان و آب مصرفي ساختمان و واحدها استفاده ميشود. به طور كلي در موتورخانه از منبع ذخيره آب، منبع ذخيره گازوييل، منبع كويلي و منبع دوجداره، منبع دوجداره باز يا بسته استفاده ميكنند. منبع آب از سرد شدن ساختمان هنگامي فشار آب كم است يا آب شهري قطع است جلوگيري ميكند. به عنوان منبع إخيره آب از دو نوع گالوانيزه و پليمري استفاده ميشود كه، مخازن پليمري مقرون به صرفه‌تر هستند. اما اگر مخزن در مكان بدون سقف يا در معرض نور خورشيد قرار ميگيرد بهتر است از منابع گالوانيزه استفاده شود تا از رشد باكتري و جلبك پيشگيري شود. در مخزن‌هاي پليمري اتلاف دما بسيار كمتر از مخازن گالوانيزه است، و تنوع مخزن‌هاي پليمري بيشتر از مخازن گالوانيزه است.

تجهيزات تكميلي موتورخانه
براي تاسيس موتورخانه با بازدهي و ايمني بالا نياز به تجهيزات تكميلي مانند ترمومتر و مانومتر و تجهيزات آتش نشاني نيز داريد. براي دريافت مشاوره رايگان در زمينه انتخاب تجهيزات موتورخانه و استعلام قيمت تاسيسات با كارشناسان فروش ترموتبريد تماس بگيريد. در فروشگاه ترموتبريد تمامي تاسيسات ضروري موتورخانه با ارزانترين قيمت و كيفيت بالا موجود است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۵۲:۰۲ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)

بررسي علت يكسره شدن پمپ آب و راهنماي برطرف كردن آن

علت يكسره شدن پمپ آب
آبي كه در دسترس ما است ممكن است فشار مناسبي براي بالا رفتن از لوله‌هاي ساختمان را نداشته باشد ( به خصوص در طبقات بالا)، براي حل اين مشكل از پمپ آب استفاده مي‌كنيم. گاهي اوقات ممكن است بنابر دلايل و اختلالات مختلف، پمپ به صورت يكسره كار كند. براي پاسخ به علت يكسره كار كردن پمپ چيست، در ابتدا بايد بدانيم كه چه عواملي باعث كار كرد پمپ مي‌شوند. يكسره شدن پمپ آب سبب داغ شدن پمپ و آسيب هاي جبران ناپذير به سيستم آبرساني ميشود.

پمپ چگونه روشن و خاموش مي‌شود؟
پمپ آب فشار لازم براي حركت آب داخل لوله‌ها را تامين مي‌كند. زيرا هنگامي كه شير آب باز مي‌شود داخل لوله، افت فشار رخ مي‌دهد، بنابراين براي جبران اين افت فشار، دستگاه شروع به كار مي‌كند. هنگامي هم كه شير آب بسته مي‌شود، به صورت طبيعي اين افت فشار كاهش پيدا مي‌كند و پس از چند ثانيه پمپ خاموش مي‌شود.

چه عاملي باعث يكسره شدن پمپ مي‌شوند؟
عواملي وجود دارند كه باعث يكسره كار كردن پمپ مي‌شود. مانند نصب غير اصولي دستگاه، حال اگر فرض بر اين باشد كه دستگاه صحيح و اصولي نصب شده باشد، عوامل ديگر دخيل در اين مسئله عبارتند از:

خراب بودن شير يك طرفه
سوراخ بودن تيوب منبع انبساط
خراب بودن يا تنظيم نبودن كليد اتوماتيك پمپ يا ست كنترل
نشتي داخل شير آب و لوله كشي ساختمان ( چون باعث كم شدن فشار لوله و در نتيجه روشن شدن دستگاه مي‌شود)
هوا گرفتن دستگاه
در صورت در معرض ديد نبودن دستگاه، چطور متوجه شويم پمپ در حال يكسره كار كردن است؟
يكي از عواملي كه مي‌شود بر  آن استناد كرد، بالا رفتن هزينه قبض برق است. از ديگر موارد مانند بالا بودن دماي شير آب سرد است كه مي‌تواند دليل آن، اين باشد كه پمپ به صورت يكسره در حال كار كردن است.

چرا گاهي اوقات پمپ درست كار مي‌كند، گاهي يكسره كار مي‌كند؟
مشكل يكسره شدن پمپ آب ممكن است از فشار آب ورودي به منزل نشات بگيرد كه راه حل آن، انتخاب يك منبع ذخيره مناسب است.

در شرايط ديگري امكان دارد مشكل از توان دستگاهي باشد كه براي ساختمان انتخاب كرده‌ايد باشد، در اين صورت مي‌توانيد از يك كارشناس مشاوره بگيريد.

اختلال در سيستم الكتريكي مانند خراب بودن يا تنظيمات نادرست كليد اتوماتيك يا ست كنترل از ديگر عوامل اين مسئله است.

نحوه عيب يابي در زمان يكسره كار كردن پمپ:
شير باي پس: از بسته بودن شير باي پس دستگاه اطمينان حاصل كنيد. چون اگر اين فلكه باز باشد، آب داخل پمپ و داخل منبع در حال چرخش است و مانند اين است كه يك شير آب دائم باز باشد و فشار بالا نمي‌آيد تا سوييچ دستگاه، عملكرد را متوقف كند.
فلكه خروجي: در قسمت خروجي دستگاه، يك شير آب وجود دارد، آن را ببنديد، اگر پمپ از كار افتاد و فشار بالا آمد، به طور قطع در لوله كشي ساختمان تركيدگي يا نشتي وجود دارد.
صافي داخل دستگاه: بعد از خاموش كردن دستگاه و تخليه شدن آب داخل آن در قسمت ورودي پمپ، يك توري يا صافي وجود دارد آن را باز كرده و تميز كنيد. گرفتگي صافي باعث مي‌شود آب كمتري وارد دستگاه شود و در نتيجه دستگاه نمي‌تواند فشار را تامين كند و فشار به حد نصاب نمي‌رسد و همچنان پمپ در تلاش است كه فشار را بالا ببرد لذا كليد، دستگاه را خاموش نمي‌كند.
پروانه دستگاه: گاهي اوقات امكان دارد پروانه‌ پمپ آسيب ديده باشد. جنس پروانه‌هاي دستگاه‌ها متفاوت است مانند باكاليت، برنج، استيل كه معمولا پروانه‌هاي باكاليت در مواقعي كه دستگاه، خشك كار كند حالت خود را از دست مي‌دهد و پره‌هاي آن زاويه پيدا مي‌كنند و فشار لازمه را براي هدايت آب توليد نمي‌كند. در اين صورت با كمك يك فرد متخصص پروانه‌ را درست كنيد.
سيم پيچي يا استاتور: امكان دارد سيم پيچي پمپ شما ضعيف و مستعمل شده باشد و دستگاه توان لازمه براي بالا بردن فشار ( تا جايي كه سوئيچ دستگاه را متوقف كند) ندارد.
جمع بندي يكسره شدن پمپ آب
عوامل و فاكتورهاي مختلفي براي به اختلال افتادن سيستم پمپ وجود دارد، كه يكي از اين اختلالات، يكسره كار كردن دستگاه و قطع نشدن كاركرد آن است. براي رفع اين مشكل، ابتدا بهتر است كل سيستم را به دقت بررسي كرد و اگر نياز به تعميرات خاصي دارد، با يك متخصص تماس بگيريد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۵۱:۱۵ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)

ضوابط آتشنشاني بوستر پمپ ها در سال ۱۴۰۳

ضوابط بوستر پمپ آتشنشاني در سال ۱۴۰۳
در اين مقاله به معرفي و بررسي جديدترين ضوابط شهرداري و اتشنشاني ناظر بر بوسترپمپ آتشنشاني FIRE BOOSTER PUMP پرداخته ايم. براي دريافت تاييديه هاي شهرداري و اتشنشاني و پايان كار مجتمع هاي ساختماني نياز به رعايت قوانين و تبصره هاي ايمني است. در اين مقاله به تمام قوانين و ضوابط بوستر پمپ اتشنشاني در سال ۱۴۰۳ اشاره كرده ايم. پمپ آب آتشنشاني بايد بر اساس دبي موردنياز سيستم در شرايط حريق(آتش) و فشار مورد نياز براي آبرساني به دورترين مصرف‌كننده از نظر هيدروليكي انتخاب شود. حداقل ظرفيت آبدهي پمپ آب آتشنشاني براي ساختمان هاي كلاس S1 و S2 ( در ادامه كلاس بندي ساختمان ها را توضيح داده ايم.)بايد برابر با دبي موردنياز اسپرينكلرها و براي ساختمانهاي كلاس S3  برابر با جمع دبي سيستم اسپرينكلر با سيستم لوله ايستاده كلاس ۴ در نظر گرفته شود. در ادامه اين مطلب از ترموتبريد به بررسي جديدترين ضوابط و قوانين اتش نشاني ميپردازيم.

كلاس بندي ساختمان ها بر اساس متراژ و ارتفاع:

ساختمان كلاس S3: ساختمان هاي با متراژ بالاي ۱۰۰۰۰ مترمربع، ساختمان هاي مسكوني يا اداري با ارتفاع بالاي ۲۳ متر، ساختمان تجاري با ارتفاع بالاي ۱۲ متر يا متراز بالاي ۴۸۳۰ متر مربع،ساختمان هاي تجاري يا انبار در گروه پرخطر و تصرفات خاص و يا كم خظر با متراژ بالاي ۱۰۰۰ متر.

ساختمان كلاس S2:ساختمان هاي صنعتي يا انبار در گروه كم خطر  و متراژ كمتر از ۱۰۰۰ متر، ساختمان تجاري با ارتفاع كمتر از ۱۲ متر و متراز كمتر از ۴۸۳۰ مترمربع، ساختمان هاي مسكوني و اداري با ارتفاع كمتر از ۲۳ متر و متراز بين ۴۸۳۰ تا ۱۰۰۰۰ مترمربع يا ساختمان مسكوني و اداري زير ۴۸۳۰ متر مربع و ارتفاع بين ۲۳ تا ۳۰ متر.

ساختمان كلاس S1:ساختمان هاي مسكوني و اداري كمتر از ۲۳ متر و با متراز كمتر از ۴۸۳۰ متر مربع.


حداقل تعداد پمپ هاي لازم براي سيستم اتش نشاني
در ساخت هر بوستر پمپ آتشنشاني، بايد دو پمپ اصلي استفاده شود. هر دو پمپ بايد توان تأمين ظرفيت سيستم آتشنشاني را داشته و يكي از پمپ ها به عنوان رزرو استفاده شود. درصورتي كه پمپ اصلي از كار بيفتد، پمپ دوم بايد به صورت اتوماتيك وارد مدار شود. طبق ضوابط سال ۱۴۰۳هر بوستر پمپ آتشنشاني، علاوه بر دو پمپ اصلي، بايد مجهز به يك پمپ جوكي جهت تأمين افت فشارهاي جزئي شبكه لوله كشي باشد. فشار پمپ جوكي Jockey pump بايد به اندازه پمپ اصلي و رزرو و دبي جوكي پمپ بايد كمتر از جريان خروجي از يك اسپرينكلر در سيستم در نظر گرفته شود. در ساختمان هايي كه مطابق دستورالعمل ملزم به اجراي سيستم تأمين توان اضطراري )ديزل ژنراتور( هستند، بايد توان موردنياز حداقل يكي از پمپها در انتخاب و طراحي ديزل ژنراتور لحاظ شود.

در كليه شرايط، بوستر پمپهاي آتش نشاني بايد هم توسط سيستم برق شهري و هم توسط سيستم برق اضطراري تغذيه شوند. اگر تغذيه بوستر پمپ آتش نشاني از ديزل ژنراتور(موتور برق)است، مسير تغذيه و تابلوي فرمان پمپها Electrical control panel بايد از يكديگر مستقل باشند و از مسيري امن در برابر آتش عبور داده شود. در اين شرايط هر دو تابلوي فرمان بوستر پمپ ها، بايد به صورت خودكار هم از سيستم برق اصلي و هم از طريق ديزل ژنراتور(موتور برق) تغذيه شود.

مقررات ساخت و ضوابط بوستر پمپ اتشنشاني ۱۴۰۳:
اتاق پمپ يا ژنراتور ديزل(موتور برق) نيازمند نور و گردش هواي مناسب باشد و به سيستم تهويه مناسب مجهز باشد.
حجم مخزن سوخت پمپ يا ژنراتور ديزل بايد به ازاي هر كيلووات توان پمپ، ۱ ليتر در نظر گرفته شده و براي مقدار نهايي محاسبه شده ۱۲ % ضريب اطمينان نيز لحاظ شود.
اندازه لوله هاي مكش و دهش بوستر پمپ بايد بر اساس كاتالوگ پمپ ها و مشخصات فني ذكر شده توسط سازنده روي پلاك پمپ انتخاب شود.
سايز كلكلتورهاي ورودي پمپ بايد يك سايز بيشتر از كلكتور خروجي در نظر گرفته شده و حداقل ۱ اينچ باشد. انشعاب ميان مخزن و كلكتور ورودي پمپ بايد هم سايز با كلكتور لحاظ شود.
محل نصب بوستر پمپهاي آتشنشاني و ساير ادوات مربوطه نظير پانل كنترلي آن و قسمت تغذيه برق، بايد در برابر آسيب فيزيكي، آبگرفتگي، آتش، حرارت زياد، وزش شديد باد، يخ بستگي و ساير شرايط مخرب محيطي، به طور مناسب محافظت شود.
تا حد ممكن از نصب بوستر پمپ آتشنشاني در مكاني كه احتمال حريق است خودداري كنيد. اگر بوستر پمپ در قسمتي از ساختمان كه احتمال وقوع آتش سوزي در آن وجود دارد،قرار گرفت، اين فضا بايد با مصالح مقاوم در برابر حريق به طور كامل پوشانده شود.
شاسي بوستر پمپ ها بايد قوي و محكم باشد و بتواند وزن و ارتعاشات پمپ ها را تحمل كند. شاسي بايد از انتقال ارتعاشات پمپ ها به سازه ساختمان تا حد ممكن جلوگيري كند.
بوستر پمپ هاي آتشنشاني بايد داراي برچسب مشخصات فني و ايمني و استاندارد باشند. اين برچسب بايد خوانا باشد و به مرور زمان در برابر خوردگي و رطوبت آسيب نبيند.
بوستر پمپ آتشنشاني بايد توسط رنگ ها، علائم و يا نشانه هاي مناسب از ساير پمپهاي ساختماني مجزا شود و به سادگي قابل تشخيص باشد.
محدوده فشار مانومتر نصب شده روي كلكتور خروجي را، بايد متناسب با فشار نامي پمپ انتخاب كنيد.
مقررات نصب و اجراي ضوابط بوستر پمپ اتشنشاني ۱۴۰۳:
 روي كلكتور خروجي پمپ ها متعلقات كنترل و پايش مناسب، مانند پرشرسوئيچ، مانومتر فشار، شير تست، تخليه و اتصال مخزن ديافراگمي در نظر بگيريد.
در محل نصب پمپ آتشنشاني بايد شبكه بارنده مجهز داشته باشد.
 روي كلكتور خروجي بوستر پمپ، بايد يك انشعاب آب شهر با سايز حداقل ۱ اينچ در نظر بگيريد.
در كليه قسمتهايي كه شبكه آب آتشنشاني به نحوي با آب مصرفي در ارتباط است، مانند انشعابات آب شهر و اتصال مخزن مشترك به كلكتور ورودي پمپ، بايد از شير يكطرفه دوتايي استفاده كنيد.
در قسمت دهش پمپ، بايد يك شير يك طرفه و يك شير قطع كننده جريان نصب شود.
مخزن ذخيره آب بوستر پمپ آتش نشاني ميتواند از نوع فلزي يا پلي اتيلني چندلايه و يا منبع بتني مدفون در زمين باشد و محل قرارگيري آن بايد با توجه به شرايط آب و هوايي منطقه مشخص شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۴۸:۴۷ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)

بررسي و مقايسه انواع چيلر | انتخاب بهترين چيلر

بررسي و مقايسه انواع چيلر | انتخاب بهترين چيلر
براي بررسي انواع چيلر، ابتدا بايد تعريف درست و دقيقي از چيلتر داشته باشيم. چيلر به طور كلي دستگاهي در زمينه تهويه مطبوع است كه با بهره گرفتن از فرآيند تبخير و تقطير يك مبرد كه بين اجزاي چيلر تراكمي يا چيلر جذبي در حال گردش است، حرارت را از يك قسمت مشخص دستگاه، به قسمت ديگر آن منتقل مي‌كند. انواع چيلر درواقع براي اين فعاليت طراحي شده‌اند كه آب را براي سرمايش و خنك‌سازي هواي ساختمان و يا براي مصارف صنعتي سرد كنند. با به گردش درآمدن مبرد بين اجزا، حرارت آب در اواپراتور از آن گرفته شده و خنك مي‌شود و نهايتا، در كندانسور است كه اين گرماي اضافي به محيط بيرون مي‌رود. كليت كار انواع چيلر به زبان ساده، همين فرآيند است.

آب سردشده در انواع چيلر به كمك پمپ و لوله‌كشي به واحدهاي توزيع‌كننده هواي سرد (همچون فن كويل‌هايي كه از پيش در ساختمان يا دستگاه هواساز تعبيه شده‌اند) منتقل مي‌شود. لوله‌هايي كه آب سرد را منتقل مي‌كنند به‌خوبي عايق‌كاري شده‌اند تا دماي آب افت نكند و در اثر افت راندمان، برفك روي ديواره بيروني لوله شكل نگيرد. آب سرد خارج‌شده از انواع چيلر مي‌تواند در فرآيندهاي صنعتي نيز استفاده شود.

انواع چيلر به لحاظ عملكرد
انواع چيلر با توجه به عملكرد، از يكديگر متفاوت مي‌شوند. در ادامه قرار است بيشتر با انواع چيلر و مخصوصا چيلر تراكمي و چيلر جذبي آشنا شويد.

+ آشنايي با نحوه عملكرد چيلر و كاربرد

چيلر تراكمي
چيلر تراكمي يكي از معروفترين انواع چيلر است كه از راه سيكل تبريد تراكمي، آب سرد توليد مي‌كند. چيلر تراكمي يكي از مهم‌ترين تجهيزات توليد برودت و سرمايش است كه در ساختمان‌ها و كارخانه‌هاي صنعتي از آن استفاده مي‌كنند. چيلر تراكمي بخار با نام انگليسي Vapor compression chiller را در اصل بر اساس سيكل كارنو يا همان سيكل تبريد تراكمي بخار ساخته‌اند.

يك چيلر تراكمي، يك مجموعه چهارگانه از اجزا را شامل مي‌شود: كمپرسور، كندانسور، شير انبساط و اواپراتور. در چيلر تراكمي، سيال مبرد به شكل بخار داغ وارد كمپرسور و تا جايي كه به فشار بالاتري برسد متراكم مي‌شود. اين يعني در جريان مبرد افزايش دما صورت مي‎گيرد. بعد،‌ بخار داغي كه از كمپرسور خارج مي‌شود، به كمك كندانسور در يك فشار ثابت و غيرمتغير، تا دماي اشباع خنك و در ادامه، با دفع شدن حرارت از آن، به مادون سرد يا همان مايع اشباع تبديل مي‌شود. درواقع در چيلر تراكمي به واسطه اختلاف دماي ايجاد شده بين مخلوط بخار و مايع و محيط اواپراتور، سرمايش و خنك‌سازي رخ مي‌دهد.

چيلر اسكرو، چيلر اسكرال، چيلر توربوكر، چيلر پيستوني، چيلر مدولار و چيلر دايم كار از انواع چيلر تراكمي هستند و هركدام به لحاظ شكل عملكرد و نوع كمپرسور و چندبخشه بودن فعاليت‌شان با هم فرق مي‌كنند.

چيلر جذبي
از ديگر انواع چيلر، مي‌توانيم از نوع مهم چيلر جذبي نام ببريم. چيلر جذبي يكي از انواع چيلرهاي ساختماني‌ست كه در مكان‌هاي متنوعي كاربرد دارد. چيلر جذبي يك سيستم سرمايشي است كه در طي سيكل آن، بخار و شعله مستقيم و آب داغ، به هواي سرد و مطبوع تبديل مي‌شود. از ويژگي‌هاي منحصر‌به‌فرد چيلر جذبي مي‌توان به اين اشاره كرد كه در آن، به جاي كمپرسور از جاذب و ژنراتور استفاده مي‌شود.

چهار بخش اصلي چيلر جذبي شامل جاذب (ابزوربر)، ژنراتور، كندانسور و اواپراتور است. چيلر جذبي براي شروع به كار، به يك منبع گرما نياز دارد كه مي‌تواند شعله، بخار و يا انرژي الكتريكي باشد. نياز دارد. به زبان ساده، اجزاي چيلر جذبي در همكاري با هم، منابع گرما را به سيستم‌هاي فن كويل منتقل و هواي خنك توليد مي‌كنند.

ديگر نكته مهم و قابل توجه درباره چيلرهاي جذبي همين امر است كه در آن‌ها از مبردهاي معمولي استفاده نمي‌شود. درواقع ماده مبرد در اين چيلر، آبي‌ست كه با ليتيوم برومايد و يا آمونياك تركيب شده است؛‌ همان ماده‌اي كه در جاذب (محفظه جذب‌كننده) وجود دارد. گفتني است كه اين موارد غيرسمي و ايمن هستند.

انواع چيلر جذبي دو دسته دارند:

·       چيلر جذبي تك‌اثره

·       چيلر جذبي دواثره

تفاوت چيلر تراكمي و چيلر جذبي
به هنگام بررسي انواع چيلر، بايد تفاوت‌هاي آن‌ها را پيش از هرچيز درك كرد. در دو نوع ذكرشده، علي‌رغم تمام تفاوت‌ها، در هر دو نوع بخش‌هاي كمپرسور، اوپراتور و شير انبساط شبيه به هم است؛ بدين معنا كه اواپراتور اولين قسمت فرآيند تهويه است و شير انبساط به عنوان آخرين بخش عمل مي‌كند. با اين همه اما، تفاوت‌هاي بسياري هم در بخش‌هاي ديگر همچون كندانسور، مبرد و حتي اواپراتور وجود دارد و و اين تفاوت‌ها، عمدتا به اين برمي‌گردد كه كاركرد يك دستگاه (چيلر جذبي) بر اساس جذب و ديگري (چيلر تراكمي) بر اساس تراكم مبرد است.

از ديگر تفاوت‌هاي انواع چيلر تراكمي و جذبي اين است كه در چيلر تراكمي، عمل فشرده‌سازي مبرد تنها در يك مرحله به انجام مي‌رسد؛ اما اين فرآيند در چيلرهاي جذبي در چهار بخش جاذب، پمپ، مبدل حرارتي و ژنراتور انجام مي‌شود. به‌واقع اين چهار بخش در كنار هم، نقش كمپرسور چيلر تراكمي را براي چيلر جذبي بازي مي‌كنند. اين تفاوت‌ها، تفاوت‌هاي ساختاري انواع چيلر بودند.

انواع چيلر به لحاظ كاربردي نيز با هم متفاوت هستند. انتخاب انواع چيلرها براي مصارف مختلف و فضاهاي متفاوت بستگي به مولفه‌هاي زيادي دارد. شرايط تاسيساتي و شرايط محيطي از جمله اين مولفه‌ها هستند. به همين دليل، پيش از خريد حتما اطلاعات و نياز خود را به شكل دقيق به يك فرد كاردان بگوييد و موارد زير را حتما در خريد خود در نظر داشته باشيد:

·       دسترسي به منابع آب

·       بودجه مناسب

·       ميزان و نوع انرژي مصرفي

·       فضاي نصب و تعبيه دستگاه

·       نيازهاي پروژه و شرايط مختلف محيطي

از فرق‎هاي اساسي بين چيلر تراكمي و جذبي اين است كه نصب چيلرهاي جذبي به دقت و تخصص بيشتري نيازمند است. به همين دليل، در نظر گرفتن موارد بالا پيش از خريد انواع چيلر به يك ضرورت تبديل مي‌شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۴۸:۱۳ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)

داكت اسپليت چيست؟ | معايب و مزايا

داكت اسپليت چيست؟ | معايب و مزايا استفاده از داكت اسپيلت
داكت اسپليت رايج‌ترين نوع سيستم تهويه مطبوع در جهان است كه آن را به اسپليت‌هاي خانگي Duct Split نيز مي‌شناسند. نصب داكت اسپيلت‌ها يا اسپليت‌هاي كانالي بدين صورت است كه آن‌ها را داخل كانال‌هايي قرار مي‌دهند كه از پيش در سقف كاذب ايجاد شده است. اسپيلت نيز با استفاده از هواساز و مكش هواي داخل، قادر است گرمايش و سرمايش را در اماكن مسكوني، اداري و تجاري فراهم كند.

براي سرمايش، عملكرد داكت اسپيلت كاملا شبيه كولرهاي گازي اسپيلت است؛ بدين معنا كه براي اين كار گاز مبرد با استفاده از سيكل تبريد از كندانسور، شير انبساط، كمپرسور و اواپراتور رد مي‌شود. با تغيير فاز هوايي كه از روي كويل رد شده است، اواپراتور سرد مي‌شود و نهايتا، به توليد سرمايش مي‌انجامد. منبع تغذيه در داكت اسپيليتDuct Split ، برق است. براي گرمايش، داكت اسپيلت همچون فن كويل، از كويل و آبي كه در آن جريان دارد استفاده مي‌كند. اين آب جريان‌يافته در كويل توسط اسپيلت گرم مي‌شود و گرمايش توليد مي‌كند. تامين آب گرم توسط پكيج يا موتورخانه انجام مي‌شود و منبع تغذيه براي گرمايش در اينجا، گاز است. به طور كلي داكت اسپيلت ها در دو نوع اينورتردار و بدون اينورتر در ايران توليد ميشوند كه در ادامه به شرح مفصل اين دو نوع اسپليت كانالي پرداخته ايم. 

– خريد داكت اسپيلت با ارزانترين قيمت

بررسي مزايا و معايب داكت اسپليت در وبسايت ترموتبريد
انواع داكت اسپيلت
اين دستگاه مانند اسپيلت ديواري، داراي دو بخش است: يك واحد داخلي (هواساز) و ديگري، يك يونيت خارجي (كندانسور). اين دو بخش به واسطه لوله‌هاي مسي به هم متصل مي‌شوند. داكت اسپيلت‌ها انواع مختلفي دارند و بسته به نياز مصرف‌كننده، از هم متفاوت مي‌شوند. درواقع داكت اسپيلت‌ها بر اساس اينكه كمپرسورشان چه نوع نيروي محركه‌اي دارد، به دو نوع تقسيم مي‌شوند:

داكت اسپيلت اينورتردارInverter split duct
داكت اسپيلت بدون اينورترSplit duct without inverter
داكت اسپيلت اينورتردار مستقيما به واسطه فناوري دور متغير از داكت اسپيلت بدون اينورتر متفاوت شده است. تفاوت اصلي داكت اسپيلت اينورتردار با نوع دوم، در سرعت متغير اين دو است. در داكت اسپيلت‌هاي معمولي، عموما از كمپرسورهايي استفاده مي‌كنند كه اصطلاحا زير بار قرار مي‌گيرند. به عبارت بهتر، اين نوع سيستم معمولي، برق نسبتا زيادي مصرف مي‌كند. در اين نوع سيستم، هنگامي كه كمپرسور روشن مي‌شود، حدودا ۱۶ آمپر توسط كمپرسور استفاده مي‌شود. در داكت اسپيلت بدون اينورتر، دور چرخش موتور ثابت است.

داكت اسپيلت اينورتردار نوعي اسپيلت نسل جديد و بهينه‌شده است. در داكت اسپيلت اينورتردار، كمپرسور مبتني بر يك دور چرخش موتور متغير كار مي‌كند. در اين سيستم‌، وقتي دستگاه را روشن كنيد، كمپرسور به تدريج از جريان كم شروع به فعاليت مي‌كند و اگر نياز بيشتري براي تامين دما توسط كمپرسور شناسايي شود، در آن صورت است كه برق بيشتري مصرف خواهد كرد. اين نكته مهم باعث شده است كه داكت اسپيلت اينورتردار با نصف برق مصرفي داكت اسپليت بدون اينورتر به فعاليت خود بپردازند.

داكت اسپيلت اينورتردار به خاطر طول عمر مفيد بيشتر، فعاليت سريع‌تر، صداي كمتر حين فعاليت و مصرف برق پايين‌تر، طرفداران بيشتري دارند.

در سرعت متغير اين دو دستگاه است. معمولاً كولرهاي معمولي سرعت ثابت دارند. اما در مقابل صداي كمتر، طول عمر مفيد بيشتر، فرآيند سرد و گرم سازي سريع‌تر و هزينه مقرون به‌صرفه‌تر، ازجمله محاسن داكت اسپيلت‌هاي اينورتر است.

 

مزايا و معايب اسپيلت هاي كانالي و اسپليت هاي نسل جديد
سيستم‌هاي تهويه انواع مختلفي دارند كه داكت اسپيلت يكي از آن‌هاست. بر اساس تحقيقات انجام شده در سازمان HVAC سوييس طبق معيارهاي ASHRAE در سال ۲۰۱۷ داكت اسپليت ها ارزانترين و مقرون به صرفه ترين سيستم هاي تهويه دوستدار محيط زيست محسوب ميشوند. اين سيستم نسبت به ديگر سيستم‌ها، مزايا و معايبي دارد كه فرد هنگام خريد، بايد با دقت بالا آن‌ها را در نظر داشته باشد. اين مزا و معايب را در ادامه مرور مي‌كنيم.

 

مزايا داكت اسپليت
داكت اسپيلت‌ سيستمي با مزاياي مختلف و جالب توجه است. اين سيستم‌ها قادر هستند كه بازده دستگاه را با استفاده از هواي برگشتي تا حد خوبي افزايش دهند. سوخت كمتر، برق كمتر (نسبت به كولر گازي و تا ۵۰ درصد كمتر) و سرمايش و گرمايش بهينه‌تر از جمله مهم‌ترين مزاياي آن‌هاست. در ادامه به شكل جزيي‌تري به مزاياي داكت اسپيلت مي‌پردازيم:

      مجهز به فيلتر هواي قابل شست‌وشو جهت حذف آلودگي
      قابل نصب در فضاهاي مختلف به لحاظ سايز
      شكل‌دهنده گردش هواي بهتر در فضا
      نگهداري و تعمير راحت و عدم نياز دائم به متخصص و تكنسين
      قيمت مناسب با توجه به نياز
      استفاده از كويل براي گرمايش، و در نتيجه كاهش ۲۰ الي ۳۰ درصدي مصرف گاز در فصول سرد
      قابليت استفاده در ساختمان‌هاي در حال بازسازي
      اشغال فضاي كم و سازگاري بالاي سيستم با طراحي و معماري داخلي
      راندمان گرمايشي بالا
      تنوع بالاي انواع توليدي
      استقلال واحدها به لحاظ مصرف انرژي
      نياز بسيار كم به لوله‌كشي مسي
      نياز بسيار كم به لوله‌كشي آب گرم
      داراي قابليت تامين اكسيژن كافي براي واحدهاي مسكوني و آپارتماني
      داراي قابليت طراحي سيستم مناسب با مناطق مختلف گرمسير و سردسير
قابل توجه است كه در صورت خريد داكت اسپليت اينورتردار، اين مزايا، مخصوصا مزاياي حول مصرف كمتر انرژي و بهينگي، افزايش خواهند يافت.

معايب داكت اسپليت
با وجود همه اين مزايا، اين سيستم‌ها معايب معدودي هم دارند كه بهتر است مصرف‌كننده پيش از خريد از آن‌ها آگاه باشد. اين معايب شامل موارد زير هستند:

 بزرگ‌ترين مورد در ميان معايب اين سيستم‌ها، عدم جداسازي فضا در تعيين دماست؛ يعني با روشن شدن دستگاه، تمام فضاهاي خانه هم‌دما مي‌شوند و امكان تنظيم دماي هر قسمت به صورت مجزا وجود ندارد. اين امر به دليل قرار گرفتن ترموستات در بزرگ‌ترين فضاست كه تعيين مي‌كند مابقي فضاها چه دمايي داشته باشند.
  براي نصب اين سيستم،‌ نياز است كه مصرف‌كننده تغييراتي در سازه مدنظرش دهد و كانال‌كشي كند. اين ممكن است گزينه در دسترسي براي همه نباشد.
  اين سيستم‌هاي تهويه مطبوع نسبت به چيلرها و ميني چيلرها مصرف برق بيشتري دارند. البته اسپيلت‌هاي ديواري به شكل چشمگيري برق كمتري مصرف مي‌كنند.
    هنگام فعاليت دستگاه، صداي زيادي از آن توليد مي‌شود كه ممكن باعث مزاحمت و اوقات‌تلخي شود. البته در داكت اسپيلت اينورتردار اين مسئله تا حد خوبي كنترل شده است. همچنين، خيزش بايد در اين سيستم‌ها كم است.
   اين سيستم‌هاي تهويه هوا، جزو موارد نسبتا گران‌تر محسوب مي‌شوند.
   اين سيستم براي فضاهاي بسيار بزرگ مناسب نيست.
 

داكت اسپيلت‌ها به صورت كلي دستگاه‌هايي كاربردي هستند كه در فصول سرد و گرم مي‌توانند در تامين سرمايش و گرمايش به شكل خوبي موثر واقع شوند. براي انتخاب اسپليت بايد به متراژ فضاي خود توجه ويژه داشته باشيد و همچنين براي اطمينان، از يك متخصص آشنا به اين سيستم مشورت بگيريد. مي‌توانيد براي اين امرروي متخصصان ترموتبريد حساب كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۴۷:۳۶ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)

اموزش تنظيم حالت گرمايش داكت اسپليت

آموزش تنظيم گرمايش داكت اسپليت براي زمستان
امروزه داكت اسپليت‌ها يكي از كاربردي‌ترين و پرطرفدارترين سيستم‌هاي تهويه مطبوع هستند كه عموما هم داراي سيستم گرمايش و هم سيستم سرمايش‌اند. به دليل دوكاره بودن اين سيستم، يادگيري تنظيم گرمايش داكت اسپليت از امور ضروري براي صاحبان داكت اسپليت است. راه‌اندازي و استفاده از گرمايش داكت اسپليت با راندمان بالا نكاتي دارد كه در صورت رعايت آن‌ها، تجربه مطلوبي از استفاده داكت اسپليت در فصل زمستان كسب خواهيد كرد. در ادامه، تنظيم داكت اسپليت براي زمستان را به شما آموزش مي‌دهيم.

 

گام‌هاي سرويس، راه‌اندازي و تنظيم داكت اسپليت براي فصل زمستان
براي اينكه بتوانيد گرمايش داكت اسپليت را داشته باشيد، بايد راه‌اندازي و سرويس ابتدايي آن را انجام دهيد. براي راه‌اندازي و سرويس به صورت كلي، شما ۳ مرحله در پيش داريد:

تنظيم حالت گرمايش داكت اسپليت
۱. شست‌وشو و نظافت يونيت خارجي و داخلي
براي راه‌اندازي گرمايش داكت اسپليت، اول بايد يونيت‌هاي داخلي و خارجي را شست‌وشو داد؛ چرا كه داكت اسپليت در حال استفاده بوده است و بهتر است نظافت شود تا از باز بودن مسير هاي ورودي و خروجي اطمينان حاصل شود.براي تميز كردن داكت اسپليت مطابق مراحل زير عمل كنيد:

ابتدا دريچه اي كه جهت بررسي و شست وشو روي داكت اسپليت تعبيه شده را باز كنيد.
پس از تميز كردن يونيت داخلي به همين ترتيب يونيت خارجي را نيز تميز كنيد.
فن ها و پروانه هاي پشت يونيت خارجي را ميتوانيد با استفاده از پودر و شوينده تميز كنيد.
در تمام مراحل شست و شو دقت كنيد كه آب به موتور دستگاه و موتور فن نفوذ نكند.
۲. باز كردن اتصالات و شيرهاي مخصوص ورود و خروج آب گرم
بعد شست و شو ونظافت يونيت داخلي و خارجي نوبت به راه‌اندازي گرمايش داكت اسپليت ميرسد. براي توزيع هواي گرم در فضا، بهترين كار اين است كه فلكه‌هاي ورودي و خروجي آب گرم را باز كنيد. اين فلكه‌ها به كويل آب گرم متصلند. در صورتي كه گرمايش داكت اسپليت از طريق پكيج شوفاژ صورت مي‌گيرد، پكيج را براي تنظيم داكت اسپليت براي گرمايش فعال كنيد.

۳. تغيير مود دستگاه از ترموستات يا كنترلر
در اين مرحله براي گرمايش داكت اسپليت، بايد تنظيمات داكت اسپليت را از طريق ترموستات يا كنترلر تغيير دهيد. مرحله اول اين تغيير، قرار دادن مود روي Heat (گرما)ست و مرحله بعد،

تغيير حالت اسپليت از وضعيت سرمايش به گرمايش، از مهم ترين اقدامات در جهت راه اندازي و اعمال تنظيمات گرمايش سيستم محسوب مي شود. براي اجرايي كردن اين امر بايستي تنظيمات مربوط به حالت MODE دستگاه به صورت درست و اصولي انجام شود. براي اعمال تنظيمات دستگاه مي توان از طريق ريموت كنترل و ترموستات اقدام نمود. بر اين اساس، در مرحله ابتدايي، بايد حالت سيستم را روي وضعيت HEAT قرار دهيد. سپس، درجه آن روي ۱۶-۱۸ تنظيم شود.

 
چگونگي تنظيم داكت اسپليت با توجه به نوع سيستم
ابتدايي‌ترين نكته براي تنظيم داكت اسپليت براي فصل زمستان، در نظر گرفتن نوع سيستم داكت اسپليت است. به طور كلي گرمايش داكت اسپليت مي‌تواند دو نوع باشد:

    گرمايش داكت اسپليت به صورت Heat Pump
    گرمايش داكت اسپليت به صورت آب گرم
پيش از هرچيزي، براي گرمايش داكت اسپليت آن را سرويس كنيد و ترجيحا از يك سرويس‌كار كاردان كمك بگيريد. بعد از سرويس، هواگيري داكت اسپليت را انجام دهيد. هواگيري براي جلوگيري از سروصداي اضافه به هنگام گرمايش داكت اسپليت ضروري است. سپس با توجه به نوع سيستم، يكي از دو بخش زير را به عنوان ادامه مراحل انتخاب كنيد.

 

تنظيم حالت گرمايش داكت اسپليت در سيستم HEAT PUMP
سيستم گرمايش اسپليت كانالي از نوع Heat Pump، از فشار مبرد استفاده و از كمپرسور براي افزايش دما كمك مي‌گيرد. اگر دو مرحله مهم و ابتدايي «سرويس كردن» و «هواگيري» را انجام داده‌ايد، حالا مي‌توانيد براي گرمايش داكت اسپليت مراحل بعدي زير را طي كنيد.

    با ريموت كنترل داكت اسپليت‌تان، مود سيستم را تغيير بدهيد. توجه كنيد كه مود بايد روي آيكون خورشيد يا هيت (Heat) باشد.
    درجه گرمايش داكت اسپليت را در بازه ۱۶-۱۸ بگذاريد. با توجه به تغييرات دما، مي‌توانيد اين درجه را تغيير دهيد. داكت اسپليت شما براي توليد گرما راه‌اندازي شده است.
نكته بسيار مهم در خصوص تنظيم اسپليت براي گرمايش، يكي اين است كه بايد تدريجا دما را افزايش دهيد. اينكه به يكباره دما را از ۱۶ يا ۱۷ به ۲۴ ببريد، تعادل دما را از بين مي‌برد و فضاي خانه را بسيار گرم و خفه مي‌كند.

 

تنظيم حالت گرمايش اسپليت كانالي در سيستم آب گرم
از آنجا كه در سيستم آب گرم، دماي داكت اسپليت از طريق موتورخانه/پكيج تامين مي‌شود، نياز داريد كه قبل از تنظيم داكت اسپليت به طور رسمي، مدل وضعيت پكيج را تغيير دهيد. بهترين زمان براي سرويس كردن داكت اسپليت، زماني بين اوايل پاييز تا قبل از سرد شدن رسمي هواست. اگر سيستم داكت اسپليت شما از نوع آب گرم است مراحل زير را دنبال كنيد.

    براي تنظيم گرمايش داكت اسپليت خود، ابتدا بايد فيلترهاي يونيت داخلي آن را شست‌وشو دهيد. در اين مرحله ابتدايي مي‌توانيد از يك سرويس‌كار كمك بخواهيد. در ادامه مفصل‌‌تر درباره اين مرحله خوانيد خواند.
    حالا شيرهاي آب گرم را باز كنيد تا داكت اسپليت شروع به كار كند.
    در سيستم آب گرم براي تنظيم داكت اسپليت بايد آن را روي فن قرار داده، و بعد دما را در كنترلر تنظيم نكنيد.
    در كنترلر، حالت داكت اسپليت را عوض كرده و آن را روي Hear قرار دهيد.
    دما روي روي ۱۸ درجه بگذاريد.
گرمايش اسپليت شما حالا راه‌اندازي شده است. 

عكس ريموت كنترل داكت اسپليت براي تنظيم روي حالت گرمايش
نكات مهم براي تنظيم گرمايش داكت اسپليت در زمستان
      در صورتي كه در اين كار تخصص نداريد، اصلا و ابدا دستگاه را باز نكنيد. تنظيم داكت اسپليت بايد توسط فردي باتجربه انجام شود تا مراحل به‌درستي انجام شود و حوادث ناگوار رخ ندهد.
      هنگام شستن يونيت خارجي، آب را مستقيما روي آن نپاشيد. قسمت‌هايي مثل كمپرسور و برد داكت اسپليت هم اصلا نبايد با آب برخورد كنند.
      هنگام روشن شدن دستگاه، همه دريچه‌هاي خروجي را باز يا نيمه‌باز بگذاريد تا جريان هوا به‌درستي شكل بگيرد و گرماي داكت اسپليت به بهترين نحو پخش شود.
 

اگر سوالات بيشتري در خصوص گرمايش داكت اسپليت و تنظيم داكت اسپليت براي فصل سرما داريد، از متخصصان ترموتبريد سوال كنيد. 

_ خريد داكت اسپليت با ارزانترين قيمت


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۴۶:۵۹ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)

بوستر پمپ چيست؟ | كاربرد بوستر پمپ

بوستر پمپ چيست؟
بوستر پمپ Booster Pumps مجموعه اي از پمپ هاي آبرساني است كه روي شاسي و با ضوابط ويژه اي به يكديگر متصل شده اند. امروزه پمپ‌هاي آب به بخش جدايي‌ناپذير زندگي افراد تبديل شده‌اند؛ مخصوصا زندگي‌هاي شهري كه تراكم زياد جمعيت را در آن‌ها شاهد هستيم. شايد تا به حال نام بوستر پمپ به گوش‌تان خورده باشد و برايتان سوال شده باشد كه تفاوت پمپ با بوستر پمپ چيست؟. بوستر پمپ با خود پمپ فرق دارد و شايد خيلي از افراد اين نكته را ندانند. در ادامه، تمام اطلاعاتي را كه نياز داريد درباره بوستر پمپ آبرساني و اتش نشاني بدانيد به شما خواهيم گفت.

بوستر پمپ عموما به مجموعه‌اي از پمپ قوي گفته مي‌شود كه براي افزايش فشار آب در موازات هم فعاليت مي‌كنند. عموما توقع مي‌رود كه با نصب يك پمپ در ساختمان، مشكل فشار و حجم آب براي تمام ساكنين حل شود. اين در حالي است كه حتي با وجود يك پمپ قوي، نوسانات آب و اختلال در حجم و فشارش دور از ذهن نيست. اينجاست كه پمپ بوستر به كمك مي‌آيد. مهم‌ترين وظيفه‌اي كه پمپ بوستر دارد اين است كه سطح آب را در مقدار مناسب آن نگه دارد و اجازه ندهد كه نوسانات آب بر روي فشار آب تاثير بگذارد.

درواقع بوستر پمپ، وسيله تقويت پمپ اوليه است. تامين فشار آب و مهم‌تر از آن، ثابت نگه داشتن سطح آب، با مجموعه اي از پمپ هاي بوستر شده ممكن مي‌شود. تابلوي كنترل اصلي‌ترين جزء يك مجموعه بوستر پمپ است كه وظيفه‌اش، همان نگه داشتن سطح دبي آب در يك حد ثابت است.

 

انواع بوستر پمپ به لحاظ مكانيزم
به صورت كلي، بوستر پمپ‌هاي شناخته‌شده در دو نوع توليد مي‌شوند، كه اين دو نوع به لحاظ مكانيزمي كه دارند از يكديگر متفاوت شده‌اند:

بوستر پمپ دور ثابتCONSTANT SPEED
بوستر پمپ دور ثابت يكي از دو نوع پمپ بوستر است. اين نوع بوستر پمپ كاري به سطح دبي آب ندارد و فقط در تامين فشار آب نقش دارد. به عبارت بهتر، در اين نوع بوستر پمپ، سطح دبي آب بايد از پيش تنظيم شده باشد.

بوستر پمپ دور متغيرVARIABLE SPEED ADJUSTABLE
بوستر‌ پمپ‌هاي دور متغير به لحاظ مكانيزم در مقابل پمپ بوستر دور ثابت قرار مي‌گيرد؛ به اين معنا كه قابليت تنظيم سطح دبي براي اين بوستر پمپ تعريف شده است و در ادامه، قادر به تقويت فشار آب نيز هستند. 

فروش بوستر پمپ
انواع بوستر پمپ به لحاظ كاركرد
بوستر پمپ‌هاي شناخته‌شده‌اي در بازار وجود دارند كه مخصوص يك كاركرد به‌خصوص هستند. با استفاده از بوستر پمپ آبرساني و بوستر پمپ آتشنشاني ميتوان تا ۳۰ درصد به طول عمر سيستم آبرساني ساختمان افزود.اين بوستر پمپ‌ها با توجه به يك نياز مخصوص طراحي شده‌اند و هدف از توليدشان ساختن يك پمپ قوي براي آن نياز مخصوص است. موارد زير شامل اين بوستر پمپ‌ها هستند.

۱بوستر پمپ آبرساني
بوستر پمپ آبرساني (Water Supply Booster Pump) يك دسته‌بندي كلي از پمپ بوستر است و به زبان ساده، نقش تقويت فشار آب را دارد. به زبان تخصصي‌تر، بوستر پمپ آبرساني يك وسيله تقويت‌كننده فشار آب با آرايش استاندارد است و سعي مي‌كند در آن نقطه‌اي كه بيشترين افت فشار و در عين حال، بالاترين مصرف آب صورت مي‌گيرد، آبرساني را انجام دهد. بوستر پمپ آبرساني در حقيقت براي نگه داشتن فشار لازم طراحي شده است تا تامين يك شبكه مصرف با الگوي مصرف متغير ممكن شود. به همين دليل هم است كه بوستر پمپ آبرساني مي‌تواند شامل ۱ عدد پمپ يا مجموعه‌اي بوستر پمپ باشد. براي مشخص شدن تعداد پمپ‌ها در بوستر پمپ آبرساني، تراكم مصرف تعيين‌كننده است.

حالا سوال اين است كه عملكرد يك بوستر پمپ آبرساني چگونه است؟ بوستر پمپ آبرساني با مشاهده كوچك‌ترين مصرف در ساختمان، شروع به فعاليت مي‌كند؛ ابتدا پمپ وارد مدار و دور آن نسبت به مصرف مشاهده‌شده بالا مي‌رود. اگر ساختمان در پيك مصرف آب باشد، پمپ دوم (رزرو) نيز به عنوان كمكي در بوستر پمپ آبرساني شروع به كار مي‌كند. با كم شدن مصرف، اين پمپ به تدريج از مدار خارج مي‌شود.

 

معمولا براي كاهش صدماتي كه ممكن است هنگام روشن شدن پمپ رخ دهد، براي بوستر پمپ آبرساني اينورتر نصب مي‌كنند. اينورتر invrter كمك مي‌كند كه الكتروموتورِ electromotor بوستر پمپ آبرساني بعد از روشن شدن، به تدريج و آرام‌آرام كار كند و به تدريج هم افزايش دور و قدرت داشته باشد. به همين دليل توصيه مي‌شود كه اگر از بوستر پمپ آبرساني استفاده مي‌كنيد، به فكر نصب اينورتر هم باشيد.

۲بوستر پمپ آتشنشاني
يكي از اصلي‌ترين استفاده از بوستر پمپ‌ها، در آتش‌نشاني‌هاست. بوستر پمپ آتشنشاني FIRE BOOSTER PUMP نيز يكي از همين موارد استفاده است و اتفاقا موردي حياتي محسوب مي‌شود. سيستم اطفاي حريق معمولا در مراكز مختلف نصب مي‌شوند تا براي بروز حريق، آمادگي ايجاد كنند. بوستر پمپ آتشنشاني در اينجا وارد عمل مي‌شود و آب مورد نياز در سيستم‌هاي اطفا حريق را تامين مي‌كند. معمولا بوستر پمپ آتشنشاني داراي چند الكتروپمپ مجاور هم هستند كه تابلوي فرمان آن‌ها را كنترل مي‌كند.

اين نياز همواره به آب با سطح دبي ثابت، بوستر پمپ آتشنشاني را به يكي از مهم‌ترين وسايل تبديل مي‌كند؛ چرا كه بوستر پمپ آتشنشاني با مكانيزمي كه برايش طراحي شده است، قادر است فشار آب را در يك دبي مشخص و به صورت يكنواخت نگه دارد. در همين راستا، اگر نوساناتي در تغيير مصرف آب ديده شود، توسط بوستر پمپ آتشنشاني كنترل مي‌شود.

معمولا بوستر پمپ آتشنشاني را در ادارات و سازمان‌ها، سالن‌هاي ورزشي، اماكن تفريحي و… نصب مي‌كنند.

بوستر پمپ اتشنشاني
بوستر پمپ خانگي
در كنار بوستر پمپ آبرساني و بوستر پمپ آتشنشاني، نوع ساده‌تري از بوسترها وجود دارند كه بوستر پمپ خانگي نام گرفته‌اند. بوستر پمپ خانگي عموما در مجتمع‌هاي مسكوني نصب شده و غالبا هم آن‌ها را در ساختمان‌هايي با تعداد طبقات و خانوارهاي زياد مي‌بينيم. درواقع هرچه تعداد طبقات يك ساختمان بيشتر باشد، جابه‌جايي آب و نياز به تقويت و ثابت نگه داشتن فشار آن هم بيشتر است؛ در نتيجه براي ساختمان‌هاي با طبقات بيشتر، بوستر پمپ خانگي قوي‌تري در نظر گرفته مي‌شود. 

اجزاي بوستر پمپ چيست؟
پمپ بوستر اجزاي مختلفي دارد كه راندمان و ماندگاري دستگاه را تضمين مي‌كنند. اين اجزا، شامل موارد زير هستند.

الكتروموتور
الكتروموتور‌ها عامل محرك محور و پروانه پمپ هستند. براي طولاني كردن عمر پمپ، بايد از الكتروموتور در برابر رطوبت و گردوغبار محافظت كرد.

بخش مكش
مكش دستگاه بوستر پمپ، شامل اتصالاتي مثل شير فلكه، لرزه‌گيرف صافي و فلنج است كه به بخش مكش و خروجي مخزن پمپ وصل مي‌شود. كيفيت اين موارد در جلوگيري از استهلاك زودهنگام بوستر پمپ بسيار موثر است.

بخش دهش
اين بخش نيز با اتصالات مختلف، به شبكه مصرف پمپ وصل مي‌شود. شير يك‌طرفه، مغزي، تبديل و مهره ماسوره از اين اتصالات هستند. 

ديگر اجزا
مابقي اجزا شامل پرشر سوئيچ، تابلوي برق و كنترل، مانومتر، پرشر ترنسميتر، كوپلينگ، مخزن ديافراگمي و شاسي و است.

اجزاي تشكيل دهنده بوستر پمپ
مزاياي استفاده از بوستر پمپ چيست؟
بوستر پمپ قادر است سطح دبي و فشار آب لازمه را تامين كند و اين مهم‌ترين مزيت و هدف آن است. اما به طور كلي، مزاياي ديگري هم براي استفاده از بوستر وجود دارد:

بوسترها مصرف انرژي را تا ۴۰ درصد كاهش مي‌دهند و افت فشار آب را از بين مي‌برند.
بوسترها باعث مي‌شوند ضربات ناگهاني و شديد به اتصالات و شيرآلات رخ ندهد. اين نكته طول عمر پمپ را افزايش مي‌دهد.
بوسترها فشار آب را در همه ساعات شبانه‌روز تنظيم مي‌كنند و اختلالات احتمالي را از بين مي‌برند.
بوسترها در صورت داشتن چند الكتروپمپ در كنار هم كه نوبتي كار مي‌كنند، فشار اضافه را از روي پمپ برمي‌دارند.
با نصب بوستر، افزايش مصرف آب مساوي با افت فشار نخواهد بود.
 

قيمت بوستر پمپ | خريد بوستر
بوستر پمپ‌ها در انواع و مدل‌هاي مختلف توليد مي‌شوند و معمولا برندهاي زيادي در اين حوزه در بازار مشغول به كارند. هنگامي كه چنين تنوعي را در بازار مشاهده مي‌كنيم، بايد نياز خود را از پيش و به نحو احسن بشناسيم. نوع الكتروپمپ بوستر پمپ، ظرفيت و توان آن، برند توليدكننده و… از جمله عوامل موثر در تعيين قيمت اين دستگاه است.

مهم‌ترين قدم در خريد بوستر پمپ، شناخت دقيق نيازتان است. براي اين كار نياز داريد با فردي آشنا به كار مشورت كنيد. متخصصين ترموتبريد براي ارائه اين مشورت و اطلاع‌رساني قيمت بوستر پمپ در خدمت خريداران هستند و سعي دارند بهترين محصول مطابق با نياز را به خريداران ارائه دهند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۴۶:۰۴ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)

آموزش نصب رادياتور پره اي | نصب و راه اندازي رادياتور آلومينيومي

رادياتور پره اي چيست و نصب ان چگونه است؟
نصب رادياتور پره اي ملزم به اين است كه ابتدا درباره رادياتور و نحوه كار كرد ان اطلاعاتي كسب كنيد. رادياتور پره اي نوعي رادياتور خانگي است كه از آلومينيوم براي توليد آن استفاده مي‌كنند. معمولا رادياتور پره اي به دليل وزن سبك، طراحي زيبا و كارايي زيادش، در بسياري از منازل و ساختمان‌ها استفاده مي‌شود. رادياتور پره اي كه با نام رادياتور آلومينيومي نيز شناخته مي‌شود، داراي پره‌هايي است كه به موازات هم قرار مي‌گيرند تا سطح تماس با هوا را افزايش داده و گرما را بهتر منتقل كنند.

شايد درباره ساختار و كاركرد و نصب رادياتور آلومينيومي سوالاتي داشته باشيد. رادياتور پره اي يا آلومينيومي خطوط آبي دارند كه مستقيما به داخل پره‌ها پاشيده مي‌شوند. با نصب رادياتور آلومينيومي و ورود آب به درون پره‌ها و انتقال حرارت به آلومينيوم، رادياتور پره اي قادر خواهد بود گرما را به فضاي اتاق منتشر كند. يكي از بهترين و مورد علاقه‌ترين ويژگي‌هاي رادياتور پره اي براي خريداران، قابليت تنظيم دماي ساده در رادياتور است و آن را به يكي از محبوب‌ترين روش‌هاي گرمايش منازل تبديل كرده است. رادياتور پره اي نه‌تنها طراحي زيبا و كاربردي‌اي دارد، بلكه جنس آلومينيومي آن باعث شده است كه در برابر هر گونه سايش و زنگ‌زدگي مقاوم شود.

رادياتور آلومينومي
راهنماي نصب رادياتور پره اي
رادياتور پره اي مراحل نصب ساده‌اي دارد، اما دقت بالا در هر مرحله نصب از ضروريات است. براي نصب رادياتور آلومينيومي بايد مراحل زير را طي كنيد:

    محل نصب رادياتور پره اي را در خانه مشخص كنيد.
    با استفاده از ابزار مناسب، پايه‌هاي نصب رادياتور پره اي را به ديوار وصل كنيد.
    رادياتور پره اي را به پايه‌هاي نصب متصل كنيد.
    خط آب را با استفاده از شيرهاي تنظيم، به رادياتور پره اي وصل كنيد.
    با استفاده از ترموستات رادياتور، گرماي مدنظرتان را تنظيم كنيد.
در هر مرحله از نصب و راه اندازي رادياتور آلومينيومي، نياز به دقت و حساسيت بالايي داريد. درواقع نكاتي وجود دارند كه بهتر است آن‌ها را بدانيد و رعايت كنيد:

      مطمئن شويد خط آب، به‌ شكل درست به رادياتور آلومينيومي وصل شده است. نبايد هيچ نشتي‌اي وجود داشته باشد.
      مطمئن شويد كه همه پايه‌هاي نصب رادياتور پره اي، خوب و محكم به ديوار چفت شده باشند.
      دوره‌هاي تعيين‌شده براي تعمير و بازرسي رادياتور آلومينيومي را جدي بگيريد و سركشي به تجهيزات آن را از ياد نبريد.
      حتي در صورت نصب رادياتور پره اي توسط خودتان، حتما در صورت بروز مشكل به تعميركار كاربلد مراجعه كنيد.
 _آشنايي با انواع رادياتور 

 
لوازم نصب رادياتور پره اي
براي نصب رادياتور پره اي به لوازمي نياز داريد كه در زير ليست شده‌اند:

    پايه‌هاي نصب: در نصب رادياتور پره اي، پايه‌هاي نصب زيرساخت سازه اصلي هستند ك به ديوار متصل مي‌شوند.
    شيرهاي تنظيم: اين شيرها براي كنترل جريان آب و همچنين تنظيم دماي رادياتور آلومينيومي هستند. شما بايد براي تنظيم گرماي مدنظرتان، بايد از اين شيرها استفاده كنيد.
    خط آب: براي انتقال آب به رادياتور آلومينيومي، از خط آب استفاده مي‌شود.
    ترموستات: كنترل دماي رادياتور آلومينيومي با ترموستات ممكن مي‌شود.
    ابزار نصب: براي نصب رادياتور پره اي، نياز داريد كه ابزاري مانند پيچ‌ومهره، پرچ، مته و… را در دسترس داشته باشيد.
ست لوازم نصب رادياتور
اين موارد ضروري براي نصب رادياتور پره اي هستند. به جز اين موارد، مي‌توانيد از خط لوله (اگر آب به رادياتور دور است)، پوشش حرارتي (جهت كاهش اتلاف دما و افزايش راندمان رادياتور آلومينيومي) و گردگير (جهت جلوگيري از نشت آب) نيز استفاده كنيد.

 

بايد و نبايدها در راه اندازي و نصب رادياتور آلومينيومي
حالا كه راهنماي نصب رادياتور پره اي را خوانده‌ايد، شايد فكر كنيد كه اين مراحل نصب، به نظر خيلي ساده هستند. اما براي درست كار كردن رادياتور، نياز به نصب درست و اصولي، و براي نصب درست و اصولي نياز به رعايت يك‌سري بايد و نبايد مهم داريد.

 

O  محل نصب رادياتور آلومينيومي
 درباره چگونه به نظر رسيدن رادياتور وسواس به خرج ندهيد و محل نصب را، بر اساس لوله‌كشي‌هاي موجود انتخاب كنيد. رادياتور پره اي ظاهر چشم‌نوازي دارد و در هر قسمتي از خانه مي‌تواند جاي خودش را باز كند؛ نكته مهم‌تر اين است كه آيا لوله‌كشي‌هاي لازم را براي نصب رادياتور داريد؟ آيا مي‌خواهيد از لوله‌كشي‌هاي قديمي براي رادياتور پره اي جديد خود استفاده كنيد يا نياز داريد كه لوله‌كشي‌هاي جديدي نصب كنيد؟

 

O  ابعاد رادياتور آلومينيومي
رادياتورهاي موجود در بازار تنوع زيادي دارند. براي نصب رادياتور پره اي جديد خود عجله نكنيد و با برآورد درست از ميزان نياز به گرما و متراژ خانه/اتاق، ابعاد مناسب را براي رادياتور خود انتخاب كنيد. در اين مورد شايد نياز به نظرات تخصصي‌تري داشته باشيد كه براي اين منظور، كارشناسان ترموتبريد مي‌توانند به شما كمك كنند.

توجه داشته باشيد كه طراحي رادياتور پره اي نيز در حال حاضر به مرحله جديدي وارد شده است و تنوع آن بسيار بالا رفته است. اولويت خود را اينگونه بچينيد: اول ابعاد، بعد طراحي. اگر مي‌خواهيد به سراغ يك چهره جديد براي منزل خود برويد، رادياتورهاي عمودي كه از جديدترين‌ها هستند مي‌تواند انتخاب جذابي باشد.

 

O  خريد شير و رادياتور مناسب
قبل از هر خريدي، محاسبه كنيد كه ميزان دقيق حرارتي كه براي گرم كردن اتاق از رادياتور پره اي مي‌خواهيد چقدر است. اين كار را مي‌توانيد با ماشين حساب‌هاي BTU انجام دهيد. سپس به فكر خريد شير مناسب براي رادياتور آلومينيومي خود باشيد. شيرها نقش مهمي در شكل دادن تجربه شما از رادياتورهاي پره اي بازي مي‌كنند.

در اين خصوص و درباره كليت مراحل خريد و نصب رادياتور پره اي مي‌توانيد با كارشناسان ترموتبريد تماس بگيريد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۴۵:۱۲ توسط:حمزه موضوع: نظرات (0)